Podcast: KUKURU X SO.LIFE CLUB

giel beelen en esther ten hove

Ik luister zelf ontzettend graag naar de podcast van Giel Beelen: Kukuru. Hij interviewt hier allerlei interessante gasten, en soms wat minder interessante gasten. 1 ding is zeker: Ik leer altijd iets.
Eigenlijk is het ook zijn eigen nieuwsgierigheid naar allerlei onverklaarbaar heden (is dat een woord?).
We hebben het in deze aflevering ook over het boek dat ik schreef met Paul Smit: ‘Morgen stop ik echt’. Zeker een aanrader om te lezen als je alles wil weten over gedragsverandering.

Hoe kwam het gesprek tot stand?
Ik volg Giel Beelen dus al een tijdje op Instagram, en onlangs deelde ik een fractie van een podcast van hem. Hij was in gesprek met Jaap Jochems van High Humans. Dit is een stichting die zich inzet voor het decriminaliseren van drugs. Je denkt nu misschien: ‘Hoe dan? Je bent toch So.life Club!’
Ja zeker, maar als iemand met man en macht een taboe probeert te doorbreken ben ik daar een enorme voorstander van. Maar wat ik eigenlijk het mooie vond aan het interview met die Jaap Jochems, was dat hij alcohol steeds onder drugs schaarde. En dat vond ik zo fantastisch. Hierom heb ik een stukje gedeeld op mijn Instagram en Giel Beelen hierin getagt. Hij vroeg zich ook af waarom ik het hier mee eens kon zijn.
High Humans vond het belangrijk dat Giel vaker zou spreken over deze taboes en daarom kreeg ik een uitnodiging voor een interview voor Kukuru. Ik was heel erg blij!!! :-).

Ik was rete zenuwachtig, het was bloed spannend, maar was zo enthousiast om te gaan.
Het is een mooi gesprek geworden waar ik trots ben. Hieronder vind je de Youtube video, maar er is ook een podcast versie. Klik dan HIER.