In gesprek met Jan Geurtz & Paul Smit

vroege morgen met zon en mist

Jan Geurtz schreef een testimonial voor de kaft van het boekje dat ik samen schreef met Paul Smit: ‘Morgen stop ik echt… Net als gisteren’.
Hier waren we eerlijk gezegd al super blij mee. Als klap op de vuurpijl nodigde Jan ons uit bij hem thuis uit voor een interview. Hier zeiden we natuurlijk geen nee tegen!

Op 30 juli was het zo ver. We hadden om 15:00 afgesproken bij het huis van Jan Geurtz midden op de Veluwe. Ik reed thuis weg (Arnhem), en belandde eigenlijk direct in de file door een ongeluk op de A50. Ik baalde als een stekker, want te laat bij Jan aankomen wil je ook niet en lekker voor schut ook. Paul is het inmiddels wel van me gewend dat ik overal te laat kom. Direct daarna besefte ik dat ik hier niets aan kon doen, en hier dus geen invloed op had. Dat ik dus maar beter rustig kon blijven. Dat werkte. Ik kwam om 15:20 aan, en Paul had als een echte cameraman al zijn apparatuur al aangesloten.

Ik liep het huis van Jan binnen en ik kwam in een soort oase van rust terecht. Het rook er naar bos en ik zag allemaal mooie rode & oranje kleuren. Alles op elkaar afgestemd en overal een soort altaartjes en hoekjes. Veel instrumenten ook… Allemaal erg rustgevend en een inrichting die je bij Jan Geurtz kan verwachten.. 😉

Ik maakte me voor het gesprek natuurlijk best zenuwachtig, maar ik was blij dat Paul erbij was. Die brengt steeds wat fijne humor in zo’n gesprek.
Ik heb wel vaker een podcast opname gehad, en ik heb altijd hetzelfde. Na het gesprek weet ik niet meer wat er gezegd is, en ben ik er daardoor altijd van overtuigt dat wat ik gezegd heb nergens op slaat. Ik keek het gesprek zojuist terug en het valt allemaal weer reuze mee ;-).

Kijk, geniet en leer van dit gesprek. Want de zienswijze op verslaving van deze 2 heren is wat mij betreft de spijker op z’n kop. Als je dit kan doorzien dan kan je volledige bevrijding ervaren. Dan gaat het van niet meer mogen drinken, naar niet meer willen drinken!

Veel liefs,

Esther ten Hove